Líný hamburger s rýží
Líný hamburger s rýží, recept na rychlý oběd a zaneprázdněné maminky. Rychlé a jednoduché jídlo všedního dne, které si můžete vzít i sebou. Jídlo pro zaneprázdněné rodiče a pracující. Je to příjemnější a zdravější verze klasického hamburgeru. Smícháním masa, cibule, hrachu a rýže, v klidu i z předcházejícího dne, vytvoříte chutné jídlo. Nakombinujte si dobrotu po svém. Přiložte k tomu vajíčko, oblíbený salát, posyp kvalitním sýrem a každá porce může být odlišné bohaté chuti.
Doba přípravy: 35 minut
Co budeme potřebovat na 6-8 porcí?
- 250 g ryže
- 6 lžic kvalitní sojové omáčky ( např. Tamari)
- ½ lžíce mleté skořice
- 1 lžíci mleté červené papriky
- ½ lžíce mletého černého pepře (vynecháme pokud děláme recept pro děti)
- 2 lžíce domácího medu
- 1 dl teplé vody
- 4-5 lžic olivového oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 500 g kvalitního mletého hovězího masa
- mořskou/himalajskou sůl (podle chuti)
- 250 g mraženého hrachu
- vajíčko (volské oko, nemusí)
Jak budeme postupovat?
- Pokud nemáme zbylou rýži, dáme jí uvařit.
- V hrnečku nebo v misce zkombinujte sojovou omářku, koření (skořici, papriku, pepř), med, vodu a připravíme omáčku.
- Na pánvi rozpálíme olej a jemně osmažíme cibulku a česnek, přidáme mleté maso, osolíme.
- Chvilku smažíme, cca. 5 minut, a přidáme omáčku. Podusíme ještě 5 minut. Přidáme mražený hrášek.
- Nakonec přidáme rýži, promícháme a ještě 2-4 minuty povaříme.
- Podáváme s volským okem, se salátem a navrch můžeme posypat oblíbeným sýrem a pažitkou.