dankuchenpraha.cz respektuje ochranu vašich údajů

Tato internetová stránka používá technologii cookies. Bližší informace o souborech cookies naleznete v sekci webstránky Cookies. Je Vaším právem neudělit souhlas s používáním souborů cookies nebo jejich používání zablokovat. V takovém případě se může stát, že bude pro Vás omezena nebo vyloučena úplná funkcionalita některých částí prohlížené webové stránky.

Fazolovo-cizrnová pomazánka

Jednoduchá a chutná snídaně, předkrm či svačina s použitím běžných surovin ze špajzu. Tento recept připravíte rychle a potřebujete k tomu jen hrst ingrediencí a mixér. Porci, kterou jsem připravila já, je XXL formát, protože jsem nechtěla nechávat pootevřené a nevyužité plechovky. Myslela jsem si, že pomazánku budeme jíst ještě týden (já a manžel). Hned ten den zmizela půlka. V klidu si však upravte doma porci podle sebe. Jinak, můj manžel tvrdil, že mu chutnala jako škvarková, přičemž je bez masa.

Počet porcí: 650 g pomazánky, cca 25-30 porcí (1 porce je cca 2 lžíce hmoty)

Doba přípravy: 10 minut

Co budeme potřebovat?

  • 400 g plechovku cizrny (čistá váha 240 g)
  • 400 g plechovku červených fazolí (čistá váha 240 g)
  • 70 g na kostky nakrájené sušené rajčata
  • 5 lžic olivového oleje
  • ½ svazku petrželové natě
  • šťávu z 1 limetky
  • 1 lžičku mořské/himalájské soli
  • 1 lžičku mletého kmínu
  • 1 lžičku oregána
  • 1/2 lžičky chilli (volitelné, vynecháme pokud děláme recept pro děti)
  • 3 lžičky domácího medu
  • ½ lžičky mletého pepře (vynecháme, pokud děláme recept pro děti)
  • vodu na zředěný (podle potřeby)

Jak budeme postupovat?

  1. Všechny ingredience přidáme do mixéru, pokud nemáme, můžeme použít i ponorný mixér. Zde doporučuji nedat hned všechno naráz, ale přidávat ingredience postupně a postupně mixovat.
  2. Mixujeme přibližně 2 minuty, a nebo dokud se ze směsi nevytvoří krémová hmota. Pokud je hmota hustá, můžeme přidat vodu.
  3. Podáváme k toastu, k oblíbenému pečivu, pita chipsům a zelenině.

Tip: Sušené rajčata můžete zkusit vyměnit i za sušené ovoce. Na místo limetky použít citrón. Pokud máte chuť na svoje oblíbené koření, můžete si vyhrát i tam. Taky můžete vyměnit petrželovou nať za např. pažitku a olivový olej za kvalitní máslo. V neposlední řadě určitě můžete vyzkoušet přidat do pomazánky i kvalitní opraženou slaninu a zmixovat s pomazánkou.

Recept / nový článok - foto
Recept / nový článok - foto
Recept / nový článok - foto
Recept / nový článok - foto
Recept / nový článok - foto
Recept / nový článok - foto